Uitspraak Rechtbank Lelystad kinderrechter – poging matchfixing

Op 18 januari 2024 heeft de Rechtbank Lelystad een uitspraak gedaan in een zaak tegen twee minderjarigen die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan een poging tot matchfixing. 

Twee minderjarigen zouden in juni 2022 verschillende spelers uit de tweede divisie van het Nederlands voetbal hebben benaderd. De spelers werden benaderd om tegen betaling te zorgen voor bepaalde uitslagen. De minderjarigen wilden met deze vooraf bekende uitslagen inzetten op gokwebsites. Spelers hebben hierover de KNVB ingelicht en de integrity manager van de KNVB heeft contact opgenomen met de politie. Uit het onderzoek kwamen de twee verdachten naar voren. Zij zijn verhoord en hun mobiele telefoons zijn uitgelezen. Op basis hiervan is het OM  een zaak begonnen. Het OM heeft vervolgens werkstraffen geëist. Beide minderjarigen zijn wegens (een poging tot) omkoping door de kinderrechter veroordeeld tot een werkstraf van 70 uur. 

Meer informatie is te vinden via deze link. Omdat sprake is van minderjarigen was sprake van een besloten zitting en is het vonnis niet openbaar.