Save The Date: Woensdag 20 November 2019

Op woensdag 20 november 2019 vindt de jaarvergadering van de Vereniging voor Sport en Recht plaats! Onderwerp van het wetenschappelijke deel van de vergadering is ‘Sport & Privacy, de invloed van de AVG op de sport’.

De inleidingen zullen worden verzorgd door:

Prof. dr. mr. G.J. Zwenne, Hoogleraar Recht en Informatiemaatschappij aan de universiteit van Leiden en advocaat-partner (met name privacy en gegevensbeschermingsrecht) bij Pels Rijcken. Daarnaast is hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor IT en Recht (NVvIR) en van de Vereniging Privacyrecht Advocaten (VPR-A); en

Mr. S.E.A. Vermeer- de Jongh, advocaat en partner bij HVG Law, gespecialiseerd in Intellectueel Eigendom, Privacy en IT.

De heer Zwenne geeft een compacte algemene inleiding op privacy en gegevensbeschermingsrecht met accenten op wat de betekenis daarvan is voor sport en sportbeoefening.

Mevrouw Vermeer zal ingaan op de consequenties van de AVG voor de sport en daarbij met name inzoomen op het specifieke karakter van de sport. Meer in het bijzonder bespreekt zij het verenigingsrecht in het kader van de lidmaatschapsovereenkomst, het delen van gegevens en de rol van data ethiek.

Datum:
Woensdag 20 november 2019

Locatie:
CMS Amsterdam, Atrium, Parnassusweg 737, 1077 DG Amsterdam

Programma:
14.00 uur     –    ontvangst leden
14.30 uur     –    huishoudelijke vergadering, gevolgd door korte pauze
15.15 uur     –    wetenschappelijke vergadering en uitreiking van de prof. mr. N.J.P. Giltay Veth scriptieprijs
± 18.00 uur  –    aangeklede borrel

Aanmelden:
Leden en aspirant-leden kunnen zich aanmelden door te mailen naar: secretarisVSR@cms-dsb.com

Lid worden?
Ben je actief op het gebied van Sport & Recht, of wil je dit worden? Dan is lidmaatschap van toegevoegde waarde! Kijk voor de voorwaarden op https://sport-en-recht.nl/lidmaatschap/