Minicongres: ‘Capita sportrecht’ door Steven Jellinghaus & Guido Hahn

Op woensdag 14 maart 2018 vindt de presentatie van het boek ‘Capita sportrecht’ plaats in het Van Donge & De Roo Stadion (thuishaven van voetbalclub SBV Excelsior) in Rotterdam. 

In het boek worden belangrijke onderdelen van het nationale en internationale sportrecht beschreven door diverse experts uit de wetenschap en praktijk.Voor deze speciale gelegenheid hebben we twee betrokken auteurs gevraagd om een actueel onderwerp in het sportrecht te bespreken. Wij zijn verheugd met beider toezeggingen. 

Op woensdag 14 maart 2018 vindt de presentatie van het boek ‘Capita sportrecht’ plaats in het Van Donge & De Roo Stadion (thuishaven van voetbalclub SBV Excelsior) in Rotterdam. 

In het boek worden belangrijke onderdelen van het nationale en internationale sportrecht beschreven door diverse experts uit de wetenschap en praktijk.

Voor deze speciale gelegenheid hebben we twee betrokken auteurs gevraagd om een actueel onderwerp in het sportrecht te bespreken. Wij zijn verheugd met beider toezeggingen.

Dr. Ben van Rompuy – assistent professor Europees Mededingingsrecht aan de Universiteit van Leiden en voormalig directeur van het Asser International Sports Law Centre – zal ingaan op de ISU Case, waarin de Europese Commissie eind 2017 uitspraak deed. In deze spraakmakende zaak, die mogelijk grote gevolgen kent voor het Europese sportmodel, trad dr. Van Rompuy op als raadsman van oud-schaatsers Mark Tuitert en Niels Kerstolt.

Dr. Roberto Branco Martins – docent Arbeid & Sport aan de Universiteit van Amsterdam en vanaf 1 maart 2018 partner bij BMDW Advocaten te Haarlem – zal vervolgens ingaan op een ander ‘hot topic’ in het sportrecht: de juridische benadering van eSports. Dr. Branco Martins onderzocht onder andere de verhouding tussen eSports en het arbeidsrecht en was, bij het ontstaan van de eDivisie, betrokken bij de arbeidsovereenkomst van de eerste esporter in Nederlandse dienst.

Ter afsluiting hebben we drie jonge beroepssporters gevraagd om plaats te nemen in een panel. Thomas ‘Morte’ Kerbusch (25) speelde als prof esporter bij eUnited de game Overwatch en is nu coach van een team met internationale talenten. Jonas de Geus (19) is prof hockeyer in de hoofdklasse bij Almeerse HC en kwam, ondanks zijn jonge leeftijd, al uit in meer dan 20 officiële wedstrijden voor het Nederlands team. Warner Hahn (25) is prof voetballer, speelde bij verschillende eredivisieclubs en komt nu uit voor SC Heerenveen. Aan de hand van hun ervaringen zullen we stilstaan bij verschillende juridische thema’s die behandeld worden in het boek.

Stephan Svacina, uitgever, zal de bijeenkomst afronden met enkele beschouwingen over de totstandkoming van deze bijzondere uitgave. 

Daarna volgt een borrel.

Wij hopen u allen op 14 maart te mogen verwelkomen!

Let op, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus schrijf enkel in als u daadwerkelijk komt.

Met hartelijke groet,

Guido Hahn & Steven Jellinghaus (Red.)

Praktisch:

Datum: Woensdag 14 maart 2018, 14.00-17.30

Locatie: Van Donge & De Roo Stadion (SBV Excelsior)Honingerdijk 1103062 NX Rotterdam

Voor vragen kunt u mailen naar Guido Hahn Hahn@law.eur.nl en Steven Jellinghaus s.jellinghaus@devoort.nl