Jaarvergadering Vereniging voor Sport en Recht 2018

Op donderdag 8 november vond de jaarvergadering van de Vereniging voor Sport en Recht plaats in Villa Sonnehaert, het kantoor van de FBO in Zeist. Het thema van de wetenschappelijke vergadering betrof het onderwerp E-sports.

Uitbreiding bestuur
Tijdens de huishoudelijke vergadering stemden de leden in met uitbreiding van het bestuur. Zo zullen mr. Rosalie Tamminga (KNLTB) en mr. Guido Hahn (Erasmus School of Law) beiden de functie van bestuurslid gaan vervullen.

E-Sports
In zijn presentatie onderzocht mr. Dolf Segaar (CMS) of E-Sports -juridisch gezien- gekwalificeerd kunnen worden als sport en waarom dit van belang is. Vervolgens ging mr. Nick Poggenklaas (Van Diepen Van der Kroef) in op de huidige praktijk van contracteren in de E-Sports industrie en besprak hij, aan de hand van praktijkvoorbeelden, mogelijke verbeterpunten.

Tijdens de wetenschappelijke vergadering werd het panel gevormd door de twee sprekers, voorzitter prof. mr. Marjan Olfers (Vrije Universiteit Amsterdam) en Sidney Lehmann (die met ECV eSports de carrières van E-Sporters begeleidt). Dit leidde tot een levendige discussie met/in de zaal en tot de conclusie dat het waarschijnlijk niet de laatste keer was dat er in verenigingsverband over E-Sports gesproken zal worden.

Scriptieprijs
Ten slotte werd dit jaar de prof. mr. N.J.P. Giltay Veth scriptieprijs (gelukkig) weer uitgereikt. De terechte winnaar betrof de scriptie “Van strenge aansprakelijkheid van de professionele sportorganisator naar eigen verantwoordelijkheid van de amateursporter?”, geschreven door mr. Arent van Gent (Universiteit Leiden). Onder toeziend oog van zijn trotse ouders en scriptiebegeleider kreeg hij uit handen van de juryvoorzitter mr. Ella Adriaanse de prijs uitgereikt. De scriptie zal binnenkort op de site van de vereniging worden gepubliceerd.

Tijdens de afsluitende borrel werd er flink nagepraat en teruggekeken op een geslaagde editie!