Nieuws van de Vereniging voor Sport en Recht

 

8 november 2018 Jaarvergadering Vereniging voor Sport en Recht 2018

Op donderdag 8 november vond de jaarvergadering van de Vereniging voor Sport en Recht plaats in Villa Sonnehaert, het kantoor van de FBO in Zeist. Het onderwerp "E-Sports" vormde het centrale thema van de presentaties en wetenschappelijke vergadering, die goed waren bezocht. lees meer >>


6 juli 2018 Leergang Sport en Recht VU Law Academy

Bent u als advocaat of jurist werkzaam in de sportsector, en heeft u behoefte aan meer overzicht van alle voor u relevante juridische regels? Wilt u meer inzicht in zowel de fundering als ook de praktische toepassing van wetgeving en jurisprudentie binnen de context van sportorganisaties?
In de leergang Sport & Recht worden alle juridische vakgebieden behandeld waarmee u in de sportsector te maken kunt krijgen. De leergang start op 13 november 2018.
klik hier voor meer informatie 


14 maart 2018 Minicongres n.a.v. de publicatie van het boek ‘Capita sportrecht’ 

Op woensdag 14 maart 2018 vindt de presentatie van het boek ‘Capita sportrecht’ plaats in het Van Donge & De Roo Stadion (thuishaven van voetbalclub SBV Excelsior) in Rotterdam. 

In het boek worden belangrijke onderdelen van het nationale en internationale sportrecht beschreven door diverse experts uit de wetenschap en praktijk.Voor deze speciale gelegenheid hebben we twee betrokken auteurs gevraagd om een actueel onderwerp in het sportrecht te bespreken. Wij zijn verheugd met beider toezeggingen.  

lees meer >>


RAPPORT COMMISSIE DE VRIES

De onafhankelijke Onderzoekscommissie seksuele intimidatie en misbruik in de sport, ingesteld door NOC*NSF en mede mogelijk gemaakt door VWS, heeft haar eindrapport gepresenteerd. Dit rapport treft u hier aan. NOC*NSF heeft aangegeven de conclusies uit het rapport te delen en gaat nu graag met de sportbonden samen aan de slag met de aanbevelingen uit het rapport. Op de website van NOC*NSF (www.nocnsf.nl) is aanvullende informatie over het rapport te vinden.

 

JAARVERGADERING 23 november 2017

 Het onderwerp van de wetenschappelijke vergadering was:

 

"Arbeidsrecht/WWZ en Sport"

Is een sportbrede cao wenselijk of noodzakelijk?

 

De sprekers waren de heer mr. Peter van Minnen en de heer dr. mr. Steven Jellinghaus. Peter van Minnen is advocaat te Schoonhoven, werkzaam bij Advocatenkantoor Peter van Minnen en lid van de KNVB arbitragecommissie en van het CAS. Steven Jellinghaus is advocaat te Tilburg, werkzaam bij De Voort Advocaten en is tevens Universitair docent arbeidsrecht en sportrecht aan de Universiteit van Tilburg, waarnaast hij meerder nevenfuncties in de sport heeft. De wetenschappelijke vergadering werd geleid door Serge Rossmeisl, directeur-bestuurder van de Federatie van Betaald Voetbal Organisaties.


Zie hier de slides van de presentatie van de jaarvergadering 23 november 2017.

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Het emailadres van de (secretaris van de) vereniging is: secretarisVSR@cms-dsb.com